torsdag 7 mars 2019

Realistiska mål är trams!



I sin bok The 10X rule (affiliatelänk) berättar Grant Cardone berättar han hur han tror att en anledning till att många inte uppfyller sina mål är att målen är allt för realistiskt satta. De realistiska målen är helt enkelt inte tillräckligt inspirerande. Det här är något jag själv känner igen. Förra året läste jag 50 böcker, ett mer realistiskt mål hade kanske varit att läsa minst en bok i månaden. Men hur inspirerande är det, jämfört med att läsa en i veckan?

Jag tror många sätter realistiska mål för att de är rädda för att bli besvikna om de inte uppfyller målen. Men hur farligt är det egentligen? Ofta kan man ändå ha uppnåt mer än om man satt ett mer relistiskt mål. Så hur är det egentligen, är man ett misslyckande om man läser 20 böcker ett år om man satt målet att läsa 30 böcker, men en vinnare om man läst samma 20 böcker men hade målet att läsa tio? I båda fallen har man ju faktiskt läst 20 böcker.

Någon läsare som blir inspirerad att sätta ett orealistiskt mål? Eller att justera ett redan satt mål så att det blir mer insprerande? Berätta gärna i kommentarerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar